Selecteer een pagina

Het beste van jou, voor een mooiere wereld

Wie ben ik?

Zolang ik me kan herinneren kijk ik naar mensen. Wat doen ze, hoe doen ze, waarvoor en welk effect heeft dat? En wat doet dat met mij en mijn omgeving? Ook de invloed daarbuiten, die we niet zien, vind ik interessant. Veel vragen heb ik altijd al gehad.

Persoonlijke ervaring

Gedurende mijn leven hebben die vragen mij veel gebracht. Zeker in periodes van verandering, zoals groei, verlies, burn-out en rouw brachten ze me vaak dicht bij wie ik in wezen ben en vertelden me wie ik zou willen zijn. Het zijn periodes waarin je echt op jezelf aangewezen bent en de mensen die normaal dicht bij je staan, soms ver weg lijken. In zo’n periode is het handig als je iemand hebt die met je meekijkt, zonder alle persoonlijke belangen die in die relaties  meespelen. Objectief maar wel betrokken, is dan wat je nodig hebt. Dat heb ik door ondervinding geleerd.

Professionele ontwikkeling

Door mijn ervaringen maar ook door wie ik ben, verdiepte ik me steeds meer in levensvragen en ging me hierin naast mijn werk in mijn onderneming, professioneel ontwikkelen. Hierdoor ben ik afgestudeerd aan het HBO Instituut voor Psychosynthese en heb daarnaast veel aanvullende scholing gedaan. O.a. School voor Sjamanisme, Individueel Systemisch Werk, Reiki en diverse alternatieve trainingen op het gebied van lichaamswerk, intuïtieve ontwikkeling en meditatie. Ik werd expert in de werkzaamheid van gedachten en gevoelens en de invloeden van en op onze omgeving.

Nabij zijn

Inmiddels begeleid en coach ik nu zo’n 15 jaar andere vragers en onderzoekers. Want in het onderzoeken kun je wel eens het overzicht kwijt raken waarbij het soms niet duidelijk is hoe je dat, zonder jezelf of een ander te beschadigen, terug kunt krijgen. Het is dan fijn dat iemand je de wegen laat zien die je kiezen kunt en bij je blijft tot het moment dat je zelf weer weet welke richting je op wilt gaan.

Dat kwijt zijn van t overzicht, gebeurt ons allemaal wel eens. Bewust of onbewust, in het groot, klein, thuis, op het werk, met vrienden en op verschillende momenten in het leven. Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen en begeleiden in deze situaties. Ik werk vanuit de methode Psychosynthese en betrek vanuit mijn verschillende opleidingsrichtingen en ervaring, technieken die het beste bij jou passen. We zijn immers allemaal verschillend.

Wat al mijn opdrachtgevers gemeen hebben is dat zij niet meer willen lijden aan al die dingen die hen overkomen, maar zelf hun leven willen leiden op een manier die hen past, met energie en levensvreugde. Ik help jou graag dit zelf te leren.

Collega’s over mij

Astrid is een van mijn allerleukste collega’s. Ze is open, jong van geest en heeft een enorme drive om iets voor elkaar te krijgen. Ze legt de lat hoog voor zichzelf, geeft het beste van zichzelf. Astrid weet als geen ander moeilijkheden in het leven te overwinnen en om te zetten in iets goeds voor zichzelf en voor anderen. Dat is wat Astrid typeert, haar blik is altijd vanuit de ‘goede wil’ en daarmee ongelooflijk toegewijd aan mensen en de relatie met mensen. Ik zie haar als een expert in het gebied in het onderzoeken ‘van waar uit’ je wilt leven en werken.
Ingrid Reuvers

Coach, Psychosyntheticus Bureau Reuvers Heerenveen

Het is vaak zo lastig om als je met een vraagstuk van existentiële aard zit iemand te vinden die jou bij je zoektocht kan ondersteunen en die bij je past. Wie is voor jou goed en wie niet? Waar kijk je dan naar? Dat is nog niet zo simpel. Maar voor mij als collega van Astrid is er wel een duidelijke norm: zou ik een cliënt van mij doorverwijzen naar haar? Zou ik zelf bij haar te rade gaan (en ja, dat gebeurt)? Daarop is mijn antwoord ondubbelzinnig en volmondig “ja!”. Zij is op en top professional, ze beheerst het vak, maar daar heb je niet zoveel aan als je dat niet paart aan echte levenservaring. En in die combi ligt haar – liefdevolle – kracht. Zij kent de levenscyclus op vele gebieden: idee/creatie/geboorte/blijdschap, volharding/doorzetten/mislukken/pijn, loslaten/beëindigen/verdriet, als geen ander. Daardoor heeft ze het vermogen om bij je te zijn en te blijven. Ze luistert en oordeelt niet. Jouw verhaal is van jou, en van niemand anders! Top!
Jan Willem Weehuizen

Coach, Psychosyntheticus Zoetermeer

Bel, mail of app, binnen 24 uur contact

Collega’s over mij

Astrid is een sprankelende en enthousiaste coach die met haar open en transparante houding al snel het vertrouwen van een cliënt weet te winnen. Met haar gevoeligheid weet ze in een korte tijd de juiste snaar te raken en een invulling te geven aan dat wat de cliënt nodig heeft. Hier in durft ze te confronteren, inspireren en motiveren wat een fijne basis geeft om concrete stappen te kunnen maken. Ik verwijs dan ook graag mensen naar haar door.
Maja Houting

Trainer Centrum Maia Nistelrode

Astrid is de collega aan wie ik een cliënt als eerste zou doorverwijzen. Door de manier waarop zij vragen stelt komt datgene waarmee iemand worstelt  snel aan het licht. Samen met haar op onderzoek naar datgene, wat het leven zinvol maakt is een reis, die ik een ieder toewens.
Els Meulbroek

Psychosyntheticus Elst

Over Psychosynthese

Psychosynthese wordt wel de psychologie met een ziel genoemd. Het is een psychologie die naar het geheel der delen kijkt, het is allesomvattend en inclusief. Zoals Freud keek naar het souterrain van een huis, zo kijkt Psychosynthese naar het hele gebouw, de lift en ook het dakterras waar je zicht hebt op de sterren en in het licht van de zon kunt staan.

Geheel en delen

Psychosynthese houdt zich bezig met de synthese van alle gebieden van de persoonlijkheid en meent dat de behoefte aan betekenis even werkelijk en reëel is als de biologische en sociale behoeften. Psychosynthese ontkent dat er geïsoleerde menselijke problemen bestaan omdat alle functies met elkaar verbonden zijn.

Gezonde mensen met een wil

Psychosynthese beschouwt de mens als een fundamenteel gezond organisme, dat tijdelijk onbevredigend kan functioneren. Het individu is in staat zijn persoonlijkheid zo te ontwikkelen dat schijnbare tegenstellingen geïntegreerd kunnen worden. Tevens kan hij zijn hogere psychologische functies ontwikkelen waarvan er een aantal aanzetten tot handelen in de buitenwereld. De wil neemt bij Psychosynthese een centrale positie in en beïnvloedt de psychologische functies door deze te reguleren en te richten.

Verantwoordelijkheid en verandering

Psychosynthese benadrukt onze individuele verantwoordelijkheid. Wat ons ook overkomen is in het verleden, wij zijn in het hier en nu verantwoordelijk voor de wijze waarop we daarmee omgaan. We maken de verandering van binnen uit, waarmee we direct bijdragen aan een verandering van de samenleving. Psychosynthese bekijkt alles als geheel, de verandering start in de delen.