Selecteer een pagina

Nieuwe plannen

Op dit moment zit ik volop in de uitvoering van een nieuw plan. En zoals dat met veel nieuwe dingen gaat, had ik iets voor me gezien en daar allerlei ideeën over hoe ik dat voor elkaar zou kunnen krijgen. Maar nu ik bezig ben lijkt het niet vanzelf te gaan. Het ene kan wel, het ander niet, ik vind dit, een ander dat. Allerlei obstakels die me vertragen en ervoor zorgen dat mijn leuke plan niet zo snel uitgevoerd gaat worden als ik had gewild. Of me zelfs aan het twijfelen brengen of ik het überhaupt wel door moet zetten. Was het eigenlijk wel zo’n goed plan, vraag ik me inmiddels af.

Struikelen

Het gaat zoals ik dat vaak tegen kom, bij mij zelf maar ook om mij heen. Iets nieuws geeft altijd goede kansen tot nadenken. En vooral tot overwegen wat ik eigenlijk wil, ben, doe of misschien kan. Als je bereid bent die kans in ontvangst te nemen. Want in een groot aantal gevallen struikelen plannen in één van de fases voorafgaand de voltooiing van het project of worden ze met brute kracht uitgevoerd zonder dat er van die obstakels en overwegingen iets aangetrokken wordt. Met de daarbij behorende gevolgen.

Resultaat

Maar, als al die overwegingen en obstakels er nu juist voor kunnen zorgen dat mijn plan tot een geweldige uitvoering kunnen leiden? Wat als die vertraging mij nu juist helpt om eens even stil te staan bij dat wat mijn aandacht vraagt? Wat zou het betekenen als ik met al die vragen zodanig weet om te gaan dat ze het beste in mij naar boven halen en dat mijn project optimaal voor de dag kan komen?

Dromen waar maken

Het is een kunst op een zinvolle manier om te gaan met al die zaken die op ons pad komen, belemmeren of verleiden op te geven. Maar die kunst als ideaalbeeld gebruiken om er een kunde van te maken, zorgen ervoor dat je op een succesvolle manier je dromen waar kunt maken.